top of page

כיצד להתכונן לניתוח גניקולוגי  :

לאחר ההחלטה על ביצוע הניתוח וקביעת תאריך הניתוח יש לבצע מספר בדיקות הכנה לניתוח.
הבדיקות השגרתיות הינם בדיקות דם, אק"ג (מעל גיל 40) וצילום חזה (מעל גיל 50). במקרים של מחלות כרוניות ידרשו, במידת הצורך גם ייעוצים של רופאים מטפלים ובדיקות עזר נוספות בהתאם למקרה.
דגש מיוחד יש לשים בנוגע לנטילת תרופות נוגדות קרישה (אספירין, קלקסן, קומדין ואחרות) וניהול הטיפול בהן סביב הניתוח.
לאחר ביצוע כל הבדיקות הטרום ניתוחיות תתבקשי לקבוע בדיקה במרפאת מרדימים בבית החולים בו את מתעתדת לעבור את הניתוח. מטרת בדיקה זו היא וידוא מצבך וקבלת אישור להרדמה. בדיקה זו מחויבת רק במקרים של ניתוחים הדורשים כניסה לבטן, ולרוב אינה נדרשת לפני ניתוחים באשפוז יום (גרידות, היסטרוסקופיות וכדומה).
ביום הניתוח יש להיות בצום מוחלט כ-6 שעות לפני הניתוח. הצום כולל מסטיקים וסוכריות ועדיף להימנע מעישון. לעיתים ניתן לשתות מים (צלולים בלבד) עוד כשעתיים לאחר תחילת הצום.
יש להגיע לבית החולים כשעה וחצי לפני מועד הניתוח המתוכנן. לאחר שתסיימי את  כל הסידורים המשרדיים בקבלת החולים, תתקבלי ע"י אחות ובהמשך תפגשי את צוות חדר הניתוח והמרדים בחדר הקבלה לניתוח.
אנו נכנסים ביחד לחדר הניתוח ורק שם מתחילה ההרדמה ומבוצע הניתוח .
לאחר הניתוח תשהי בחדר התאוששות לפרק זמן של שעה עד שעתיים. במהלך פרק זמן זה לא יוכלו מלוויך לשהות לצידך , אך בתום פרק ההתאוששות המיידית כאשר תועברי להמשך האשפוז המחלקה, תוכלי להיות עם המלווים.
במהלך האשפוז לאחר הניתוח אנו שמים דגש רב על ניידות. ככל שתקומי מהמיטה מהר יותר (וכן, זה כואב) כך תורידי את הסיכוי לסיבוכים שלאחר הניתוח כמו דלקות ריאה, דלקות בשתן ופקקת בוורידים, ולכן זו משימתך העיקרית. בנוסף לניידות ועל פי הנחיות הצוות תוכלי לשוב לשתות ולאכול.
 

כיצד להתכונן לניתוח גניקולוגי

משך האשפוז לאחר הניתוח תלוי בסוג הניתוח ותלוי בתחושותייך. בדרך כלל מנותחות לאחר ניתוח לפרוסקופי או וגינלי שוהות לילה אחד באשפוז ומנותחות לאחר פתיחת בטן שוהות 2-3 לילות באשפוז.לאחר השחרור לביתך ממשיכה ההחלמה, לקראת השחרור תקבלי הנחיות מדוקדקות לגבי החזרה לשגרה ולפעילות גופנית ומינית בהתאם לסוג הניתוח אותו עברת.

בכל מקרה אנו מאחלים ושואפים לכך שתהיה לך החלמה מהירה וחזרה מהירה לשגרה!

bottom of page